Luister
muziek
8 december 2021 - 16:00
Deel dit artikel:

Aan de slag voor meer biodiversiteit!

gemert-bakel24
  / Redactie
  • Beeld - Ter illustratie - Pexels
Advertentie

GEMERT-BAKEL - Op verschillende manieren werken we in de gemeente Gemert-Bakel aan het behoud en versterken van de biodiversiteit. Aan het Domein in Gemert komen verschillende maatregelen mooi samen.

Nestkasten
In de zomereiken rondom het grote grasveld zijn vorig jaar door bewoners en vrijwilligers van vogelwerkgroep Gemert nestkasten opgehangen voor koolmezen, pimpelmezen en bonte vliegenvangers. Deze vogels hebben hierdoor een geschikte broedplaats. De vogels dragen op hun beurt bij aan het voorkomen van hinder door plaagdieren, zoals bladluizen en eikenprocessierupsen.

Versnippering blad
Dit najaar is een groot deel van het blad van de zomereiken op deze locatie versnipperd als onderdeel van de ‘missie bladgoud’. Door een deel van het blad te laten liggen dragen we bij aan een verbetering van de bodem en het bodemleven, het vasthouden van water en daarmee een betere groeiplaats voor bomen, gras en kruiden.

Bloembollen
Vorige week zijn in het gras tussen de eikenbomen maar liefst 34.000 biologische bloembollen geplant! Het zijn bollen van verschillende soorten die in de maanden februari tot juni bloeien. Tussen de bloembollen groeien kruiden. De kruiden en bloembollen zorgen voor voedsel voor insecten zoals bijen, hommels en vlinders! Ook andere insecten waaronder de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups en bladluis profiteren van de bloeiende bollen en kruiden. Daarnaast kunnen we zelf natuurlijk genieten van meer kleur in het openbaar groen!

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie