Luister
muziek
11 september 2022 - 15:11
Deel dit artikel:

Meedoen begint met lezen en schrijven

In Gemert-Bakel ligt het aantal mensen dat moeite heeft met lezen, schrijven en/of rekenen boven het landelijke gemiddelde. Deze mensen hebben ook moeite met het omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon.

gemert-bakel24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Wethouder Wilmie Steeghs: “Moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar. Je kunt je minder goed redden, bent daardoor sociaal minder actief en ook minder gezond dan mensen die het wel goed kunnen”. Daarom vragen we in deze Week van lezen en schrijven extra aandacht voor laaggeletterdheid.

Informatieavond voor aanstaande ouders

Wist je dat je al tijdens je zwangerschap met zingen, praten en voorlezen een achterstand in de taalontwikkeling kunt voorkomen? Zo kun je als (aanstaande) ouders het verschil maken in de ontwikkelingskansen van je kind. Bibliotheek De Lage Beemden organiseert vier gratis informatieavonden voor aanstaande ouders. BoekStartcoach Marjon Smits legt uit hoe de taalontwikkeling van foetus tot baby verloopt. Ze inspireert ouders om te zingen en praten met hun (ongeboren) kind en geeft daarvoor suggesties en ideeën. Ook laat Marjon de ouders kennis maken met het Boekstartkoffertje, het bibliotheekabonnement – gratis voor kinderen tot 18 jaar - en de BabyBieb. Heb je een laag inkomen? Dan kun je op vertoon van je inkomensverklaring en legitimatie een gratis Voordelig Ontdekken abonnement afsluiten.

Kom je ook? Op 29 september en 17 november bij De Eendracht in Gemert of op 20 oktober en 15 december bij De Wilbertsdries in Bakel. Steeds op donderdag van 20.00 tot 21.00 uur. Het is nodig om vooraf aan te melden via bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 - 323245 of aan de balie in de bibliotheek.

Woordenspeurtocht in het Taalcafé

Op 8 en 12 september organiseert het Taalcafé een woordenspeurtocht en een bezoek aan de repetitie voor de musical 'De zere neus van Bergerac' door Toneelgroep Gemert.

Het Taalcafé is er voor iedereen die zelf wel wat hulp bij de Nederlandse taal kan gebruiken. Loop gerust eens binnen bij het Taalcafé, elke maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur en op donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur in de bibliotheek in Gemert. Door gezellig met elkaar te praten leer je op een makkelijke manier onze taal. Voor begeleiding zijn taalvrijwilligers aanwezig.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie