Luister
muziek
10 september 2022 - 17:25
Deel dit artikel:

Koninklijke Onderscheiding voor vierde generatie molenaar Mares Verheijen

Burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel reikte op zaterdag 10 september een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Mares Verheijen uit Bakel. Dat gebeurde tijdens de feestelijke opening van de gerestaureerde molen De Laurentia in Milheeze.

gemert-bakel24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

De heer Verheijen, van jongs af aan betrokken bij het molenbedrijf, nam de rol van molenaar in 1996 over van zijn overleden vader. De mannelijke leden van de familie Verheijen zijn al 150 jaar de molenaars van molen De Laurentia. De heer Verheijen is de drijvende kracht achter het laten draaien en malen van de molen. Hij beschikt over veel specialistische kennis, die hij ook inzet als bestuurslid van de andere drie molens van de Gemert-Bakelse Molenstichting.

Molen De Laurentia stamt uit 1893 en is gebouwd nadat de vorige molen uit 1859 in 1891 afbrandde. In 2020 is de molen met financiële steun van Stichting de Hollandse Molen en diverse plaatselijke partijen gerestaureerd. Vanwege corona vindt de feestelijke opening nu plaats. Wethouder van Zeeland stelde de molen met een symbolische handeling in werking. Burgemeester Van Veen onthulde samen met de heer Verheijen een speciale bank om stil te staan bij het 150-jarige molenaarschap van zijn familie. Hierna werd de heer Verheijen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Overzicht van de verdiensten van de heer Verheijen:
1996 – heden: Vrijwillig molenaar molen De Laurentia in Milheeze
2015 – heden: Bestuurslid Molenstichting Gemert-Bakel. 

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie