Luister
muziek
3 mei 2021 - 09:32
Deel dit artikel:

Sport- en cultuurverenigingen opgelet: breng je activiteiten breed onder de aandacht

Een mooie kans voor verenigingen: in september gaat het Ben Bizzie sport- en cultuurkennismakingsprogramma van start. Je kunt alle basisschoolkinderen laten kennismaken met je activiteiten.

gemert-bakel24
  / Gemeente Gemert-Bakel
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Wat is Ben Bizzie?
Met het Ben Bizzie kennismakingsprogramma bieden we alle basisschoolkinderen uit de gemeente Gemert-Bakel de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende sporten, culturele activiteiten én verenigingen. En dat zonder eerst lid te hoeven worden. Sport- en cultuurverenigingen bepalen zelf hun activiteitenaanbod, hun doelgroep en het aantal kinderen dat kan meedoen. In ruim honderd gemeenten is het een bewezen formule voor zowel kinderen als verenigingen. Aan het begin van het schooljaar krijgen alle basisschoolkinderen het Ben Bizzie-activiteitenboekje waarin alle activiteiten terug te zien zijn. Vervolgens kunnen kinderen zich digitaal inschrijven voor zoveel activiteiten als ze maar willen.

Op alle fronten kansrijk
Dit is een unieke kans voor kinderen om kennis te maken met het complete sport- en cultuuraanbod in de gemeente. Maar ook voor jou als organisatie is dit een kans. De ervaring leert namelijk dat 15% van de kinderen na de kennismakingslessen lid wordt. Binnenkort ontvangen de sport- en cultuuraanbieders bericht over het sportkennismakingsprogramma en op welke manier zij kunnen deelnemen.

Webinar 28 april
Ter voorbereiding hierop organiseren wij een digitale bijeenkomst waarin we de sport- en cultuuraanbieders graag bijpraten over het Ben Bizzie kennismakingsprogramma. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 28 april (20:00 – 21:00u). De sport- en cultuuraanbieders ontvangen hier nog een uitnodiging voor. Mocht je deze uitnodiging niet hebben ontvangen en wel graag aansluiten, neem dan even contact op via thomas@negen.nl(link stuurt een e-mail).

Initiatiefnemer
Ben Bizzie is een initiatief vanuit de werkgroep school en sport binnen het beweegakkoord. Het wordt gefinancierd vanuit het uitvoeringsbudget van het lokale beweegakkoord.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie