Luister
Live
14 oktober 2021 - 18:00
Deel dit artikel:

Plaatsen bladkorven 2021

Vanaf maandag 25 oktober plaatsen medewerkers van de gemeentelijke onderhoudsdienst de bladkorven op locaties waar de gemeentebomen hun blad als eerste laten vallen. Zijn de bladeren van deze bomen gevallen, dan worden de bladkorven verplaatst naar locaties waar ze dan nodig zijn. Vanaf maandag 1 november is de zuigwagen in de wijken aanwezig.

gemert-bakel24 / Redactie • Beeld - Gemeente Gemert-Bakel

De gemeente beschikt over 190 bladkorven. Deze plaatst de gemeente allemaal. De bladkorven worden geleegd met een bladzuigwagen. Er zijn niet meer bladkorven beschikbaar, u kunt er dus geen aanvragen.

Gebruik uw groene container

Blad mag natuurlijk ook in de groene container. U hoeft hiervoor niets extra te betalen. Ook kunt u zelf van gaas een bladkorf maken en deze op een geschikte plaats zetten in het openbaar groen waar de bladzuigwagen makkelijk bij kan. Houd hierbij rekening met de verkeersveiligheid.

Alleen bladeren in de bladkorf

Het is de bedoeling dat er alleen bladeren van de gemeentebomen in de korven worden gegooid. Als er takken of ander groenafval in de bladkorven in zit, kan de bladzuiger deze niet ledigen.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug