Luister
Live
21 oktober 2021 - 17:00
Deel dit artikel:

Samenwerking met Meld Misdaad Anoniem blijft

De pilot om als Peelgemeenten samen te werken met Meld Misdaad Anoniem (M.) krijgt een vervolg. “Als Gemert-Bakel zien we nu wat er in onze gemeente aan meldingen is”, legt burgemeester Van Veen uit. “In een jaar tijd gaat het toch om zo’n 22 anonieme tips.”

gemert-bakel24 / Redactie • Beeld - Pixabay/foto ter illustratie

De anonieme meldingen gaan over diverse thema’s, van drugs en milieudelicten tot diefstal en corona. De organisatie die aan zet is, pakt de melding op. Denk aan de politie, Veiligheidsregio, Omgevingsdienst of de gemeente zelf.

Belangrijk om te melden

In lijn met zijn collega’s benadrukt burgemeester Van Veen: “Meld zaken, ook bij twijfel. We onderzoeken alle meldingen zorgvuldig, we komen niet zomaar in actie. Maar dé tip kan, bijvoorbeeld, wel net het verschil maken in een lopend onderzoek.” Als er voldoende informatie bekend is en er zijn sterke vermoedens dat er sprake is van misstanden of overtredingen, volgt mogelijk een controle. Dit kan een controle zijn door de gemeente of door het Peelland Interventie Team (PIT).

Altijd anoniem

Melden bij M. kan telefonisch op 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. De melder blijft altijd volledig anoniem. Ook als de melding naar een andere organisatie gaat voor onderzoek.  

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug