Luister
muziek
7 december 2021 - 13:00
Deel dit artikel:

KennisCafé ‘De zin en onzin van vaccins’

GEMERT - Factoren als milieu, voeding, stress en infectieuze organismen hebben allen een belangrijke invloed op de gezondheid van de mens. De ontdekking van antibiotica en vaccins heeft ervoor gezorgd dat er een halt is toegeroepen aan de effecten van veel microbiële infecties. Met de COVID-19 infecties zijn we met de neus op de feiten gedrukt dat preventie - afstand, handen wassen, quarantaine - en vaccins erg belangrijk zijn. Toch zijn er veel vragen over de effectiviteit van vaccins, de invloed op vruchtbaarheid, inductie van auto-immuunziekten, toxische effecten en meer. Deze vragen worden nog versterkt door de vele (mis)informatie in kranten, TV- en radio-uitzendingen, de vele complottheorieën en last but not least de sociale media.

gemert-bakel24
  / Redactie
  • Beeld - Ter illustratie - Pexels
Advertentie

Op woensdag 15 december organiseert Bibliotheek De Lage Beemden een KennisCafé met Mari van Berlo. In deze lezing praat van Berlo over het verschil tussen een bacteriële en virale infectie; over de bestrijding van infectieziektes met geneesmiddelen, antibiotica en klassieke vaccins en over de rol van de moleculaire biologie op de ontwikkeling, werking en veiligheid van de moderne vaccins. Met deze kennis kunnen veel antwoorden gegeven worden op de (des)informatie bij COVID-19 vaccinatie.

Mari van Berlo, geboren in Gemert, studeerde Biologie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht en promoveerde in de Diergeneeskunde op het replicatiemechanisme van het Equine Arteritis Virus. Jarenlang heeft hij ook onderzoek gedaan aan met coronavirus geïnfecteerde hersencellen (een diermodel voor Multiple Sclerose). Hij heeft onderwijs gegeven in de moleculaire biologie. En hij heeft meer dan 25 projecten uitgevoerd in ontwikkelingslanden op het gebied van infectieziekten en moleculaire diagnostiek.

De toegang is gratis. Aanmelden is verplicht. Dat kan hier online, telefonisch via 0492 - 323245 of aan de balie in de bibliotheek.

De lezing vindt plaats in De Eendracht in Gemert. Voor toegang tot een theater is een coronatoegangsbewijs nodig. Bij de entree zal hierom gevraagd worden. We vertrouwen op je begrip en medewerking.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie