Luister
muziek
24 januari 2022 - 16:00
Deel dit artikel:

Eerste actie project Weerbaar buitengebied

GEMERT-BAKEL - Vorige week is het project Weerbaar buitengebied van start gegaan. Politie en gemeente gingen samen op pad om met bewoners van het buitengebied in gesprek te gaan.

gemert-bakel24
  / De Redactie
Advertentie

Gemert-Bakel heeft een groot buitengebied dat een aantrekkelijke plek voor criminelen kan zijn. Door met agrarisch ondernemers hierover in gesprek te gaan willen we de weerbaarheid die er is versterken. Nee zeggen tegen een crimineel aanbod kan namelijk maar één keer.

Aan de deur
Teams van politie en gemeente belden op bijna vijftig adressen in het buitengebied van de vijf kleine kernen aan. Dat leidde in 27 gevallen tot een goed gesprek. Diverse mensen noemden signalen van criminele activiteiten, zoals inbraak en diefstal, verdachte situaties of verdachte mensen aan de deur voor het huren van een ruimte. Mensen in het buitengebied geven aan waakzaam te zijn en op elkaar te letten. Ze maken onder meer gebruik van een Whatsapp-groep voor de buurt. Daarnaast zetten mensen op veel plekken camera’s en honden in. De preventieteams lieten na het gesprek een folder met contactmogelijkheden om criminaliteit te melden achter. Zij sloten de actie af met bruikbare tips over een aantal locaties. 

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie