Luister
muziek
14 mei 2022 - 14:58
Deel dit artikel:

Aan de slag met je DigiD in Gemert

Op woensdag 18 mei start in Bibliotheek Gemert de gratis cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze hun DigiD moeten gebruiken voor internetdiensten van de overheid.

gemert-bakel24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Bij de overheid, en ook bij instanties in de zorg, regel je met je DigiD steeds meer zaken met de computer en het internet. Dat maakt het aanvragen van toeslagen, het aanvragen van een identiteitsbewijs of een afspraak maken bij de gemeente niet altijd gemakkelijker. Veel mensen vinden dit dan ook lastig. Voor hen is de cursus Digisterker ontwikkeld. De bibliotheek helpt mensen op weg met de digitale overheid.

Een DigiD aanvragen en gebruiken, de DigiD app installeren, je weg vinden op de website van je eigen gemeente, de belastingdienst of het patiënten portaal van het ziekenhuis. Dit en meer komt aan bod en leer je bij de gratis cursus Digisterker.

Waar en wanneer?

De cursus vindt plaats in het Digipunt van Bibliotheek Gemert en bestaat uit vier bijeenkomsten op woensdagochtend. Steeds van 9.30 tot 12.00 uur. De data zijn woensdag 18 en 25 mei en 1 en 8 juni. Er is ruimte voor 7 deelnemers. Cursisten moeten wel een beetje met de computer en internet kunnen omgaan en beschikken over een eigen e-mailadres.

Aanmelden

Aanmelden kan via telefoonnummer 0492 – 323245. Er wordt dan om de volgende gegevens gevraagd: naam, e-mailadres, telefoonnummer, woonplaats en wel of niet in bezit van DigiD.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie