muziek
17 mei 2022 - 08:00
Deel dit artikel:

Klap komt hard aan: Opnieuw nederlaag

GEMERT - Gemert blijft zitten in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg leed zondagmiddag opnieuw een thuisnederlaag, de derde op rij. Daarmee slonk de voorsprong aan kop, maar een geluk bij een ongeluk was dat naaste belager OFC niet optimaal profiteerde met een 0-0 tegen Unitas.

gemert-bakel24
  / REDACTIE
  • Beeld - VV Gemert

Dat was misschien een meevaller, maar constatering is ook dat de subtop razendsnel dichterbij aan het komen is. Met nog vier duels te gaan ruikt een aantal ploegen onder OFC en Gemert onverwachts weer een kansje.

Iedereen die Gemert een warm hart toedraagt, had gehoopt op de kentering tegen EVV. Voor eigen publiek tegen een degradatiekandidaat; het zou Gemert weer in de flow kunnen brengen.

Zonder captain Joost Habraken, die in de warming-up geblesseerd afhaakte, had het daar ook lange tijd alle schijn van. Na een mooie sfeeractie van de eigen supporters, die een groot spandoek ontrolden bij opkomst van de spelers, zag het er snel goed uit. Niet dat Gemert veel beter was dan EVV, maar in ieder geval wel gevaarlijker. In de dertiende minuut kwam de ploeg bovendien op voorsprong, toen Bram Jacobs een corner van Dylan van Diepen bij de eerste paal tot doelpunt promoveerde: 1-0.

Met die ruggensteun ging Gemert ook beter voetballen. Nu was de ploeg ook qua veldspel dominant. In de 21e minuut had de 2-0 moeten vallen. Dylan van Diepen, weggestoken door een pass van Ralf Kemper, legde de bal nog eens breed op Jorzolino Falkenstein. Die zag niet het gaatje om uit te halen, waardoor een enorme, uitgespeelde kans in rook opging.

Zorgen waren er weinig bij de Gemertse aanhang. Tot de 36e minuut. Een hoge, diepe bal was op weg naar EVV-aanvaller Juul Respen. Yentl Meyssen had een overtreding nodig om een uithaal te voorkomen, maar werd daarvoor zeer zwaar bestraft. De scheids legde de bal op de stip en stuurde de Gemertse Vlaming naar de kant met rood. Bjorn Stassen prikte vanaf elf meter raak: 1-1.

Trainer Reinald Boeren bracht het jonge talent Tigo van Lee voor Chafik Mezziani om de verdediging getalsmatig weer op peil te brengen. Maar de gelijkmaker sloeg de ploeg toch even uit het lood. Gemert moest blij zijn dat het zonder verdere kleerscheuren de rust haalde, want EVV drong even stevig aan.

In de rust kon Reinald Boeren even orde op zaken stellen en Gemert kende een goede herstart. Dylan van Diepen ging in de 49e minuut op avontuur op de linkerflank en liet de doelman van EVV Echt kansloos: 2-1.

Lang duurde de vreugde niet, want een paar minuten later schoot Respen de 2-2 binnen uit een vrije trap.

Het was een enerverende fase in de wedstrijd, want niet veel later was het weer raak: het derde doelpunt binnen tien minuten. Opnieuw liet Dylan van Diepen het thuispubliek opveren. Het jonge talent anticipeerde perfect op een terugkopbal van de Echtse defensie en prikte de 3-2 binnen.

Zou Gemert er dan ondanks de rode kaart in slagen om de punten in eigen huis te houden?

Nee, was het antwoord na negentig minuten. Gemert kreeg de doelpunten zondagmiddag te gemakkelijk tegen. EVV was de minst scorende ploeg van de derde divisie, maar prikte op sportpark Molenbroek zomaar vier keer raak. In de 72 minuut scoorde Juul Respen, zijn tweede van de dag. In de 85e minuut dompelde EVV het sportpark helemaal in rouw met een prachtige uithaal van Boris Gehlen, die een afvallende bal hard in de kruising joeg.

En zo bleef er op een warme zondagmiddag niets over voor Gemert. Blijkbaar moet de gifbeker helemaal leeg. De vorm is er niet, maar het moet gezegd dat het de ploeg op bepalende momenten ook niet meezit. De (te?) zwaar bestrafte rode kaart na 36 minuten terwijl er geen vuiltje aan de lucht was, het zondagsschot dat kort voor het laatste fluitsignaal pardoes binnenviel….

Voor de trainersstaf ligt er een uitdaging om alle scherven weer bij elkaar te rapen en de ploeg ondanks de fysieke en mentale tegenslagen klaar te stomen voor komende zondag. Dan komt vv Hoogland naar Gemert toe. Hopelijk kunnen de zwartwitten dan alsnog het tij keren en de eindspurt starten naar een mooie afsluiting van het seizoen.