Luister
muziek
17 mei 2022 - 15:00
Deel dit artikel:

Inzegening Mariakeske in het Boerenbondsmuseum

GEMERT - Zondag 22 mei a.s. wordt het nieuwe Mariakeske op het terrein van het Boerenbondsmuseum officieel gezegend. Deze traditionele gebeurtenis wordt vooraf gegaan door een miniprocessie vanaf het hoofdgebouw van het museum met onder andere het Onze Lieve Vrouwe Broederschap.

gemert-bakel24
  / REDACTIE
  • Beeld - Boerenbondsmuseum
Advertentie

Het Mariakeske op het terrein van het Boerenbondsmuseum is een dankbetuiging van de bevolking van Peelland aan de Heilige Moeder Maria. De Peel was een arm gebied en vele bewoners zochten troost bij een Mariakapel om de armoede even te vergeten. Keskes zoals deze, die in Brabant her en der nog terug te vinden zijn, werden uit dankbaarheid gebouwd. Of op hoop op een beter bestaan of genezing.

Behalve deze inzegening staan bloemen centraal deze middag. Kinderen mogen een bloemstukje maken. In de gebouwen van het museum zijn weer diverse oude ambachten te bekijken en worden demonstraties gegeven. En op het dorpsplein is het weer goed toeven op de muzikale klanken van Toffel Vier uit Asten.

Het museum is zondag 22 mei geopend van 13u tot 17u. De inzegening van het keske is om 15.00u.

Algemene informatie

Het museum geopend van dinsdag tot en met zondag, van 13u tot 17u. Op maandag is het museum gesloten.

Entree: kinderen 0 t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 3,00 euro, voor 13+ 6,00 euro. Jaarkaarten voor het seizoen 2022 van het Boerenbondsmuseum zijn verkrijgbaar aan de kassa. Deze kosten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 7,50, vanaf 13 jaar € 17,50. De Museumkaart (MJK) is niet geldig. Voor meer informatie, de agenda en actuele openingstijden kijk op www.boerenbondsmuseum.nl.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie