Luister
muziek
19 September 2022 07:37
Deel dit artikel:

Wevers in de spotlight bij Boerenbondsmuseum

Op zondag 25 september is er van 13.00 tot 17.00 uur in het Boerenbondsmuseum de themadag 'Weven, zoals het vroeger was'.

gemert-bakel24
  / Redactie
  • Beeld - Boerenbondsmuseum
Advertentie

Tijdens de weefdag wordt op verschillende weefgetouwen het weefambacht gedemonstreerd. Net zoals dat zo'n 100 jaar geleden gebeurde, op een typisch Gemerts handweefgetouw. Maar ook modernere technieken worden getoond. Kinderen kunnen weven op kleine weefraampjes. En de wevers van het museum demonstreren het maken van een weefboom en er wordt een nieuwe weefboom aangedraaid.

Op deze dag kunnen kinderen ook een wandelingetje maken met alpaca’s. Deze leuke dieren met een hoog knuffelgehalte leveren ook een mooie kwaliteit wol. Een alpacahouder is aanwezig die alles over deze mooie dieren kan vertellen.

In de andere gebouwen van het museum zijn ook demonstraties en ambachten te bekijken en is het kledingdepot geopend. Muzikale invulling wordt verzorgd door Mathieu Dortmans met keyboard en zang. Kinderen mogen deze middag nestkastjes en voerplankjes maken.

Het museum is zondag 25 september geopend van 13u tot 17u.

Nominatie leukste uitje van Brabant

Het Boerenbondsmuseum is door ANWB genomineerd als een van de leukste uitjes van Brabant. Tot en met 30 oktober kan er weer gestemd worden. Ga daarvoor naar www.anwbleuksteuitje.nl/boerenbondsmuseum-gemert.

Algemene informatie

Het museum is geopend op dinsdag tot en met tot en met zondag van 13u tot 17u. Op maandag is het museum gesloten. Entree: kinderen 0 t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 3,00 euro, voor 13+ 6,00 euro. Jaarkaarten voor het seizoen 2022 van het Boerenbondsmuseum zijn verkrijgbaar aan de kassa. Deze kosten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 7,50, vanaf 13 jaar € 17,50. De Museumkaart (MJK) is niet geldig. Voor meer informatie, de agenda en actuele openingstijden kijk op www.boerenbondsmuseum.nl.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie