Luister
muziek
28 September 2022 14:47
Deel dit artikel:

Gruwelijke wandeling en fietstocht op herhaling in Gemert-Bakel

De gruwelijke wandeling en fietstocht die we in de zomer organiseerde was een groot succes. Daarom wordt tijdens de Maand van de Geschiedenis in oktober, de wandeling en fietstocht door Gemert-Bakel nogmaals aangeboden.

gemert-bakel24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

De geschiedenis van de gemeente Gemert-Bakel kent ook een aantal gruwelijkheden: moord, terechtstellingen, gijzelingen, oorlog, brand en nog veel meer. De wandeling en fietstocht voeren langs de plekken waar dit gruwelijks allemaal is gebeurd.

Je kunt de tochten ondernemen wanneer je dat zelf het beste uitkomt. De tochten zijn los van elkaar te ondernemen. Het begin- en eindpunt sluiten op elkaar aan. Om de routes te downloaden en de gruwelijke verhalen te lezen ga je naar de website van landvandepeel.nl. (De link werkt vanaf 1 oktober.) Heb je liever een papieren exemplaar? Deze kun je ophalen bij één van de bibliotheken van Bibliotheek De Lage Beemden.

De route is beschikbaar vanaf zaterdag 1 oktober. Het is ook mogelijk om de wandelroute door Gemert te lopen onder begeleiding van een gids. Tijdens de rondleiding van ongeveer anderhalf uur vertelt de gids spannende verhalen. De rondleiding met gids vindt plaats op de zaterdag 22 oktober. Verzamelen is om 10 uur bij de VVV op het Ridderplein in Gemert, aanmelden is niet nodig.

De wandeling en fietstocht zijn georganiseerd in samenwerking met Simon van Wetten van Heemkundekring De Kommanderij Gemert, met Vincent Hoeks, opleidingsdocent geschiedenis Fontys Pabo Eindhoven en met Gerrit Francissen, VVV Gemert.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie