Luister
muziek
22 juli 2023 - 08:17
Deel dit artikel:

Overstappen vaste lasten: waarom en wanneer?

Je hebt het vast weleens gehoord van mensen om je heen in Gemert Bakel: ze stappen over van zorgverzekering, energiecontract of een andere vaste last.

gemert-bakel24
  / Redactie
Advertentie

Waarom je zou willen overstappen van de vaste lasten en op welke momenten je dit eventueel zou kunnen doen, vertellen we je hieronder.

Waarom overstappen?

Er zijn verschillende redenen op te noemen waarom je zou willen overstappen. Hieronder zetten we een aantal van deze redenen voor je op een rijtje.

1. Als je behoeften veranderen

De eerste reden die we kunnen noemen waarom je zou willen overstappen, is doordat je behoeften veranderen. Denk bijvoorbeeld aan je zorgverzekering: wellicht heb je volgend jaar wel minder zorg nodig, of juist meer. Het is dan prettig als de zorg gewoon wordt gedekt, of dat je juist niet te veel betaalt voor je zorgverzekering.

Datzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld je internetabonnement. Wellicht heb je bij de glasvezel check ontdekt dat je glasvezel kunt ontvangen, waarbij je kunt overstappen naar een internetabonnement dat glasvezel aanbiedt zodat jij kunt profiteren van snel internet.

2. Als je een fijnere aanbieder hebt gevonden

Het kan ook zijn dat je op dit moment niet helemaal tevreden bent over jouw huidige aanbieder. Dat kan natuurlijk ook een hele goede reden zijn om over te stappen naar een andere aanbieder met bijvoorbeeld een betere klantenservice, of betere voorwaarden. Het kan ook zijn dat je meer aandacht gaat schenken aan het milieu en hierdoor je wil aansluiten bij een aanbieder die hier ook zijn aandacht aan schenkt.

3. Als je een voordelige deal hebt gevonden

Ook niet geheel onbelangrijk: de premie. Als je een goedkopere aanbieder hebt gevonden, kun je ervoor kiezen om naar die aanbieder over te stappen. Door maandelijks een paar euro’s goedkoper te zitten, kun je jaarlijks flink besparen.

Wanneer overstappen?

Maar, wanneer is dan het juiste moment om over te stappen? Dat is in sommige gevallen lastig te zeggen, zoals bij het energiecontract. Hier willen de tarieven nog weleens schommelen. In dat geval is het belangrijk om je hier goed in te verdiepen en te ontdekken wat het juiste overstapmoment voor energie is. En in sommige gevallen kan je maar in een bepaalde periode overstappen: denk maar aan je zorgverzekering, waarbij je aan het einde van het jaar de mogelijkheid krijgt om over te stappen.

Houd hier rekening mee als je gaat overstappen

Het is goed om te benoemen dat het verstandig is om de voorwaarden van jouw huidige aanbieder te controleren. Het kan namelijk zijn dat je niet zomaar kunt overstappen, of dat er bepaalde voorwaarden aan vastzitten.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie