Luister
muziek
31 augustus 2023 - 06:04
Deel dit artikel:

Het telefoonabonnement: zo kies je voor beste deal

Woon jij in de gemeente Gemert-Bakel en wil je altijd bereikbaar zijn met je telefoon? Dan kun je je een passend telefoonabonnement afsluiten. Het is wel belangrijk om je eerst te verdiepen in de verschillende soorten telefoonabonnementen die je kunt afsluiten, voordat je vastzit aan een abonnement dat helemaal niet bij je past.

gemert-bakel24
  / Redactie
Advertentie

Waar je op kunt letten bij het vinden van een passend telefoonabonnement, zetten we hieronder voor je neer.

De eerste stap: abonnementen vergelijken

Het is verstandig om eerst verschillende telefoonabonnementen te vergelijken. Zo weet je precies bij welk abonnement het beste bij jou past en welke kosten eraan verbonden zitten. Door te vergelijken zie je alles op een overzichtelijke manier. Zo kun je gemakkelijk een keuze maken tussen verschillende abonnementen. Voordat je gaat vergelijken, is het natuurlijk wel handig om te weten welke abonnementen er eigenlijk zijn: hieronder meer.

Ontdek welk telefoonabonnement het beste aansluit

Ga je voor een telefoon abonnement inclusief toestel of voor een sim-only-abonnement? Bij een abonnement met toestel, moet je dit toestel tijdens het abonnement afbetalen. Houd er wel rekening mee dat deze abonnementskosten hoger uitvallen dan bij een sim-only-abonnement. Hier heb je het toestel al betaald en hoef je alleen geld te besteden aan het abonnement.

Wat voor gebruiker ben jij?

Ga eens voor jezelf na hoeveel mb’s en belminuten je eigenlijk gebruikt. Je wilt natuurlijk niet zonder zitten, maar ook niet betalen voor te veel belminuten. Ga bij jezelf na wat voor gebruiker jij bent. Zet jij alleen je mobiele internet nooit aan en bel of sms jij heel soms? Dan kun je het beste een simpele bundel kiezen. Er zijn ook gebruikers die soms even inloggen op Instagram en WhatsApp met het mobiele internet en ook weleens bellen; dan ben je een gemiddelde gebruiker. Wanneer je veel on the go filmpjes kijkt of projecten moet doen, en daarbij wellicht ook inlogt op je mobiele data met een laptop, kun je beter kijken naar unlimited data.

4G of 5G?

Ga je voor 4G of 5G? Een verschil tussen de twee generaties mobiele netwerken is natuurlijk de snelheid. Naast de snelheid is 5G ook nog eens stabieler en kan het meer data versturen. Ook de capaciteit van 5G is veel hoger. Met 4G kon het zeker voorkomen dat in een ruimte met veel mensen de verbinding veel trager is of totaal niet werkte. Dit maakt 5G een stuk betrouwbaarder ten opzichte van 4G.

Providers vergelijken

Wanneer jij precies weet hoeveel je ongeveer verbruikt en wat voor soort abonnement je wilt, kun je providers gaan vergelijken. Zo weet jij bij welke provider jij het voordeligst uit bent. Met vergelijkingssites kun je dit gemakkelijk waarnemen. Denk bijvoorbeeld aan de vergelijkingssite Bellen.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie