Luister
Live
15 oktober 2021 - 13:00
Deel dit artikel:

Uitreiking eerste monumentenschildje Gemert-Bakel

Wij zijn trots op de monumenten binnen onze gemeente! Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om kosteloos een monumentenschildje te verstrekken aan geïnteresseerde monumenteneigenaren. 

gemert-bakel24 / Redactie • Beeld - Gemeente Gemert-Bakel

Woensdag 6 oktober vond, onder toeziend oog van de heemkundekringen, de uitreiking van het eerste monumentenschildje van Gemert-Bakel plaats aan Jan Fimerius. Jan enthousiasmeerde ons om monumentenschildjes uit te geven. Samen met wethouder Willeke van Zeeland bevestigde hij het schildje naast de voordeur: een lintje voor het monument!

Monumentale boerderij

De boerderij aan het Geneneind 18 in Bakel, een langgevelboerderij uit 1846 waarvan de geschiedenis zelfs nog verder teruggaat, is een gemeentelijk monument en kreeg daarom een rood-wit schildje. De rijksmonumenten binnen de gemeente ontvangen een blauw-wit schildje.

Nog even geduld..

Vanwege een vertraagde levering kunnen de monumentenschildjes, in tegenstelling tot eerder bericht, nog niet worden opgehaald bij de balie. Wij informeren u zodra de monumentenschildjes beschikbaar zijn. 

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug