Luister
muziek
28 Juli 2021 11:41
Deel dit artikel:

Gemeenten Boekel, Meierijstad en Gemert-Bakel protesteren tegen opheffen buslijn 155

De gemeenten Boekel, Meierijstad en Gemert-Bakel hebben geprotesteerd bij de provincie. De aanleiding: buslijn 155, die Veghel, via Erp, Boekel en Handel met Gemert verbindt, wordt grotendeels opgeheven, meldt het Brabants Dagblad.

gemert-bakel24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

De gemeenten hebben begin mei te horen gekregen van de provincie dat de buslijn per 1 februari zal worden opgeheven. Het besluit van de provincie houdt in dat er in de ochtend en avond tussen Boekel en Veghel en andersom een zogeheten 'schoolliner' gaat rijden, tweemaal tijdens de spitsuren, ten bate van scholieren. De drie gemeenten vinden dat onvoldoende. Het busgebruik is fors gedaald, mede door corona. De provincie geeft als reden voor de opheffing dat er te weinig passagiers van de buslijn gebruik maken.

De drie gemeenten vragen de provincie mee te denken over een alternatief. Tevens vragen de gemeenten aandacht voor het gedeeltelijk opheffen van een andere buslijn: lijn 157 die van Oss via Uden naar Eindhoven gaat. Dit houdt in dat er in de weekeinden de verbinding tussen Uden en Sint Oedenrode zal worden opgeheven. Met tot gevolg dat Mariaheide en Sint Oedenrode dan per bus slecht bereikbaar zijn.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie