Luister
Live
5 september 2021 - 17:19
Deel dit artikel:

Flinke pot subsidie voor Commanderij College Gemert

Het Commanderij College uit Gemert krijgt subsidie toegekend van het Rijk. Dat komt naar voren uit een kamerbrief van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob.

gemert-bakel24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview

Het gaat om een bedrag van 683.530 euro, te verdelen onder de gemeenten Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond en Laarbeek. Door deze subsidie werken scholen voor voortgezet onderwijs in onderlinge samenwerking aan een passend en toekomstbestendig onderwijsaanbod in regio’s die het sterkst door leerlingendaling worden getroffen.

Een onafhankelijke beoordelingscommissie (Commissie IML) heeft de plannen beoordeeld. De Commissie IML wordt gevormd door deskundigen uit openbaar bestuur, schoolbesturen en onafhankelijke experts op het gebied van demografische krimp en het voortgezet onderwijs In totaal hebben 49 regio’s die te maken hebben met een leerlingendaling van meer dan tien procent over vijf jaar een aanvraag ingediend. In totaal is voor fase twee 22,7 miljoen beschikbaar en per regio kon maximaal 700.000 euro worden aangevraagd. 38 aanvragen krijgen van de Commissie IML een positief advies. Elf aanvragen zijn beoordeeld als onvoldoende en kregen een negatief advies.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug