Luister
muziek
28 Juni 2022 12:00
Deel dit artikel:

Wijkschouw Gemert

gemert-bakel24
  / De Redactie
  • Beeld - CDA Gemert-Bakel
Advertentie

GEMERT - In diverse kerkdorpen heeft het afgelopen jaar al een wijkschouw plaatsgevonden. Vorige week was het centrum van Gemert aan de beurt. Voor Jos Bezemer was dit de eerste kennismaking met een wijkschouw welke hij graag met jullie deelt.

Wat is een wijkschouw?
Burgers kunnen op deze manier problemen in de wijk aankaarten. Dat kan bijvoorbeeld over verkeersoverlast gaan, een stoep welke omhoog is gekomen of over het groenonderhoud dat beter of anders zou kunnen worden uitgevoerd.

Centrum Gemert
Afgelopen week stond het centrum van Gemert op de agenda. Diverse burgers en vertegenwoordigers van buurtverengingen hadden zich aangemeld en enkele verbeterpunten aangedragen. Samen met ambtenaren met allerlei specialisaties op het gebied van verkeer, groen en ander (wegen)onderhoud liepen we door het centrum van Gemert. Ook waren er twee boa’s aanwezig.

Wat is er besproken
Er is een heel scala aan verbeterpunten voorbij gekomen. Van het verlichten van monumentale panden in het centrum, foutief parkeren in het centrum, een beter afscheiding tussen speeltuintje en doornstruiken om kapotte voetballen te voorkomen, hangjeugd en zwerfafval, gevaarlijke verkeerssituaties bij Hof van Nazareth en zo zijn er nog veel meer onderwerpen besproken. Het punt van te hard rijdend verkeer in verschillende straten is regelmatig teruggekomen.

Uitkomst
Diverse onderwerpen en knelpunten zijn besproken. Een aantal zijn genoteerd en zullen spoedig worden opgepakt, opgelost of meer aandacht krijgen. Zo zal er vanuit de boa’s meer focus komen op foutief parkeren in het centrum, en wordt het groenonderhoud op punten opgepakt. Tevens zal gekeken worden wat de mogelijkheden zijn om overlast van hangjeugd tegen te gaan.

Sommige zaken kunnen niet worden opgelost omdat we daarbij ook afhankelijk zijn van gedrag van ons zelf, de samenleving. Denk daarbij aan verkeersoverlast. Tevens vond ik het ook leerzaam om te horen welke afwegingen er op ambtelijk niveau worden gemaakt per praktische situatie. Er is een breed scala aan thema´s waar rekening mee moet worden gehouden waar je in eerste instantie niet altijd aan denkt.

Oproep aan iedereen
De opkomst van deze wijkschouw was prima maar kan altijd beter. Het is een mooie gelegenheid om te horen wat er speelt in de wijk en waarom sommige keuzes zijn gemaakt en waar samen naar praktische oplossingen wordt gezocht. Sluit de volgende keer dus gerust aan!

Na de vakantie zal in Handel en Milheeze ook nog een Kijk in de Wijk georganiseerd worden.

Wilt u daarvoor aansluiten noteer dan vast de volgende datums in uw agenda:
Dinsdag 13 september (wk 37) Handel
Dinsdag 27 september (wk 39) Milheeze
U kunt zich hier steeds drie weken van te voren voor aanmelden op de site van de Gemeente Gemert-Bakel.

Wilt u met het CDA in gesprek over deze of andere onderwerpen, bel of mail dan met ons!
Jos Bezemer
CDA Gemert-Bakel
Gemertbakel.cda@gmail.com

https://www.cda.nl/.../actueel/nieuws/wijkschouw-gemert

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie