Luister
muziek
29 november 2021 - 16:00
Deel dit artikel:

Wel of niet trainen op het voetbalveld? En wedstrijd ADO'20 - vv Gemert wederom uitgesteld

GEMERT - In de persconferentie van 26 november is de maatregel aangekondigd dat er vanaf 17.00 uur een 'avondlockdown' geldt. Dit geldt ook voor het trainen buiten op de voetbalvelden. Veel is nog onduidelijk, bijvoorbeeld wat de consequenties zijn voor de lopende competities. De KNVB heeft de Tweede Kamer opgeroepen om de maatregel komende dinsdag – in het debat over de avond-lockdown – te bespreken in een poging het kabinet op andere gedachten te brengen.

gemert-bakel24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

De KNVB stelt nu in een statement: ‘Als er vanaf 17.00 uur niet buiten, in de frisse lucht en eventueel met de kleedkamers op slot, kan worden getraind, dan kan dit ook consequenties hebben voor het vervolg van de competities. Want vroeg of laat is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als hier niet voor kan worden getraind. De KNVB gaat alle scenario’s per categorie (de A-categorie en de pupillen, junioren en senioren in de B-categorie) in kaart brengen en zal komende week een besluit nemen’.

Voor het eerste elftal geldt in ieder geval dat de wedstrijd tegen ADO’20 in Heemskerk, die na een eerdere afgelasting was vastgesteld op 1 december, opnieuw niet doorgaat. Hoe het programma er verder uit gaat zien, heeft te maken met de besluiten die deze week vallen op landelijke niveau.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie