Luister
muziek
1 december 2021 - 16:00
Deel dit artikel:

KNVB schrapt A-categorie, andere teams spelen wel

HEEZE - De KNVB heeft besloten om het programma voor de A-categorie voor komend weekeinde te schrappen. Dat heeft alles te maken met de nieuwste coronamaatregelen, waardoor er na 17 uur niet meer getraind kan worden. Het besluit geldt voor één weekend. Na het debat in de Tweede Kamer van woensdag wordt nader bekeken wat de consequenties zijn. Lees er meer over op de site van de KNVB.

gemert-bakel24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

De B-categorie, met de meer recreatieve teams, spelen komend weekend wel gewoon hun programma.

Voetbalvereniging Gemert wacht het debat van komende woensdag af voordat nadere besluiten worden genomen. Indien in de overheidsmaatregelen niets verandert, zal de club de lijn van de landelijke bond volgen. Dan gaan komend weekeinde de wedstrijden van de B-categorie door. De teams in de A-categorie mogen – indien gewenst – vriendschappelijke duels spelen.

Wel worden aanvullende maatregelen van kracht. De thuisspelende teams zijn verplicht om in wedstrijdkleding naar het sportpark te komen. Douchen is niet toegestaan. Er is een kleedkamer beschikbaar, maar alleen om de tassen droog en veilig neer te leggen. Dat geldt voor zowel de jeugd op zaterdag als de senioren op zondag.

Bezoekende teams krijgen het dringende advies om dezelfde regels te volgen, al dragen zij een eigen verantwoordelijkheid hierin.

Onder de A-categorie valt:
- Mannen veldvoetbal standaard Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse.
- Mannen veldvoetbal reserve Hoofdklasse tot en met de reserve derde klasse
- Mannen veldvoetbal O23 competitie (divisies).
- Vrouwen veldvoetbal Eredivisie vrouwen tot en met de derde klasse.
- JO13 t/m JO19 Divisie 1 tot en met de Hoofdklasse.

Dit betekent derhalve ook dat de thuiswedstrijd van Gemert 1 tegen JOS Watergraafsmeer zondagmiddag niet doorgaat. Wel is het mogelijk dat nog een inhaalwedstrijd wordt ingelast. 

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie