muziek
8 april 2022 - 16:00
Deel dit artikel:

Gemert valt, staat op en dendert over blauw geel heen

GEMERT - De Gemertse aanhang werd woensdagavond heen en weer geslingerd tussen emoties. Na acht minuten zat het zwartwitte kamp in zak en as, na negentig minuten klonk gejuich en applaus en was er trots. Het vaandelteam viel, stond op en denderde vervolgens over Blauw Geel heen in de derby. Het werd 2-5 en door de remise van OFC bij HSC’21 is de voorsprong gegroeid tot vijf punten!

gemert-bakel24
  / De Redactie
  • Beeld - vvGemert

En zo werd het een heerlijke avond voor zwart en wit. Sowieso is winnen uit bij Blauw Geel geen gewoonte. Sterker nog; het was al vele jaren geleden dat Gemert drie punten meepakte uit Veghel.

In het spoor van de ploeg van Reinald Boeren reisden woensdagavond vele Gemertse aanhangers naar het PWA-sportpark in Veghel. Ondanks het slechte weer. Er reed een speciale supportersbus en velen pakten de auto.

Al die mensen keken hun ogen uit bij de start van de eerste helft. En niet in positieve zin. Gemert was niet bij de les en liet zich binnen tien minuten twee keer de kaas van het brood eten. Koen van der Zanden maakte er 1-0 van door een slordig weggegeven corner bij de tweede paal binnen te werken. Even later werd een grote fout in de Gemertse defensie kordaat afgestraft door Ben van den Nieuwenhof.

Zo werd Gemert afgetroefd door Blauw Geel en stond het in een vloek en een zucht 0-2. Kom daar maar eens overheen….

Gemert probeerde het daarna amechtig en vond langzaam maar zeker de controle. Blauw Geel liet Gemert ook bewust een beetje komen om zo te kunnen profiteren van de extra ruimte. Gemertse kansen vielen nog niet te noteren, dus de thuisploeg vond het best.

Maar plotseling sloeg toch de vlam in de pan. Uit een vrije trap vanaf links werd de bal door Ralf Kemper voorbij de tweede paal weer voor de doelmond gekopt. Tom Dekkers liep er per ongeluk tegenaan en zag de bal in de touwen vallen.

Naar die aansluiting was Gemert op zoek, de treffer gaf nieuwe hoop en energie. Maar dat de wedstrijd zo snel op zijn kop zou gaan had niemand verwacht. Want goed en wel een minuut later was het weer raak. Het zou, achteraf gezien, het hoogtepunt van de avond worden. Dylan van Diepen kreeg wat ruimte op links. Op zo’n twintig meter voor de goal drukte de jonge aanvaller plotseling af. Het leer vloog hard in de kruising. Een beauty voor de jongeling, die ervoor zorgde dat de wereld er zo kort voor rust plotseling veel vrolijker uitzag voor Gemert.

De toeschouwers die te lang deden over de koffie hadden pech, want direct na de hervatting kwam Gemert voor het eerst op voorsprong. De hoofdrol was opnieuw voor Dylan van Diepen. Nu werd hij subtiel de diepte in gestuurd door Willem den Dekker. Dylan blijf koel en stifte het balletje over de uitkomende Blauw Geel-keeper Aria Hashemi.

Waren de eerste tien minuten van de wedstrijd dramatisch voor de gasten, de eerste tien minuten na rust viel alles op zijn plek. Want een paar minuten na de 2-3 tekende Willem den Dekker voor de vierde Gemertse treffer. Hij schoot direct na een voorzet van rechts en zag de bal onder Hashemi door rollen.

Bij Blauw Geel zakte de moed in de schoenen en Gemert kreeg steeds meer vertrouwen. De ploeg gaf weinig tot niets meer weg, controleerde en besliste de wedstrijd definitief in de 67e minuut. Een vrije trap op 18 meter werd door Ralf Kemper naar de bovenhoek gedirigeerd. Via de paal en de rug van keeper Hashemi viel ie binnen: 2-5.

Het ging steeds harder regenen en waaien in Veghel, maar op de Gemertse supporters had het allemaal geen vat meer; die waren en bleven in een opperbest humeur. Ze zagen een applauswissel voor Dylan van Diepen en het officiële debuut van Jorn Migchels. Ondertussen speelde Gemert de wedstrijd rustig uit. Toen na afloop bleek dat OFC op 1-1 was blijven steken bij HSC’21 was het feest compleet.

Er was alle reden om even na te genieten, na afloop. Maar niet te lang, want komende zondag al komt ADO’20 naar Gemert.