muziek
12 april 2022 - 13:00
Deel dit artikel:

Ruime overwinning van vrouwen 1 levert vijfde plek op

GEMERT - Het begon als een confrontatie tussen de nummers 8 (Gemert) en 10 (Blauw Geel’38), en het eindigde met een flinke stijging op de ranglijst voor de zwartwitten. In een wedstrijd, waar hoofdcoach Jelle Roosjen helaas verstek moest laten gaan, lieten de Gemertse dames zien dat de afgelopen jaar ingezette weg eindelijk werd omgezet in resultaten. Na een eenzijdig duel, waar de gasten amper kansen creëerden, liet de thuisploeg met een duidelijke 6-0 overwinning de Veghelaren met een nog enigszins lage score naar huis keren.

gemert-bakel24
  / De Redactie

Onder het toeziend oog van de vervangende coaches, Koos Sterken en Frank Kesseler, werd al snel duidelijk dat de Gemertse dames wat recht te zetten hadden. De tegenstander van afgelopen zondag had namelijk aan het begin van het seizoen al de overwinning opgeëist in Veghel en dat zat bij onze zwartwitten niet lekker.

Deze gedrevenheid kwam al snel tot uiting in de wedstrijd. Al na 1 minuut moest de Veghelse doelvrouw grabbelen na een mooie combinatie tussen Marieke en Lynn, waarbij laatstgenoemde uiteindelijk het laatste zetje gaf. Deze snelle voorsprong gaf de thuisploeg nog een extra impuls om door te drukken. De kansen regen zich aaneen. Het had na een kwartier spelen zomaar 5-0 kunnen staan. Kunnen staan, want de kansen werden jammer genoeg niet allemaal benut. Toch stond tijdens de rust een mooie 4-0 stand op het scorebord door doelpunten van Lynn, Annelies en nieuweling Manon.

In de kleedkamer werd nog wel een keer duidelijk gemaakt dat de wedstrijd uit twee helften bestond en dat de Gemertse vrouwen geconcentreerd moest blijven spelen. Deze opdracht werd met verve uitgevoerd en het was tot drie maal aan de lat en eenmaal aan de paal te wijten dat de eindstand ‘slechts’ op 6-0 uitkwam. Door deze overwinning klom het Gemertse vrouwen vaandelteam naar een mooie 5e plaats op de ranglijst in de vierde klasse. Met nog 7 wedstrijden te gaan nog alle kans om verder te klimmen.

Komende week niet op zondag (Pasen), maar op Paasmaandag een wedstrijd voor Vrouwen 1 en wel in Mill tegen de plaatselijke Juliana Mill VR1. Aanvang 10.00 uur, dus op tijd opstaan om onze dames aan te moedigen.