muziek
25 april 2022 - 10:00
Deel dit artikel:

Gemert verslikt zich in HSC'21

GEMERT - Gemert heeft tegen HSC’21 voor de tweede keer op rij een nederlaag geleden. De nederlaag in Haaksbergen hadden de zwartwitten voornamelijk aan zichzelf te danken. Persoonlijke fouten stonden namelijk aan de basis van alle drie de treffers van de thuisclub.

gemert-bakel24
  / De Redactie

Geheel in de lijn van de laatste weken keek Gemert ook op sportpark Groot Scholtenhagen weer snel tegen een achterstand aan. In de tweede minuut werd onoplettendheid in de Gemert-verdediging door Wessel Witbreuk afgestraft, 1-0.

Gemert repareerde de schade echter snel. In de 10e minuut kreeg de ploeg na onbesuisd inkomen van de HSC-goalie een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied, die door Willem den Dekker feilloos werd binnengeschoten, 1-1.

Hiermee was de wedstrijd weer in evenwicht. Na een half uur spelen riep Gemert de problemen echter voor de tweede keer over zich af toen Diego van der Weide profiteerde van een te zachte terugspeelbal van Gemert, 2-1.

Gemert moest dus voor de tweede keer in de achtervolging, maar verder dan een schot van Jorzolino Falkenstein dat ruim over ging kwam de ploeg niet. HSC’21 was vlak voor rust via Luuk Schepers nog een keer gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Gemert begon aan de tweede helft met Jorn Migchels voor Erwin van den Broek. Veel veranderde er niet. Gemert probeerde het wel, maar was in balbezit te slordig om grip op de tegenstander te krijgen. HSC, dat zelf ook weinig meer creëerde in de tweede helft, hield dan ook vrij gemakkelijk stand.

Met slechts een 2-1 achterstand mocht Gemert ondanks het mindere spel nog wel lang hopen op de gelijkmaker. Met de wissels Joop Daniëls voor Jorzolino Falkenstein, Dylan van Diepen voor Chafik Mezziani en Hazem Ben Rouba voor Gregory Lammers probeerde Reinald Boeren zijn voorwaartsen van meer stootkracht te voorzien. Het mocht echter niet baten

Een minuut voor tijd viel het doek definitief voor Gemert toen – na balverlies op het middenveld – Mo Lallouchen aan de bal kwam. Met een mooie actie schoot hij de thuisclub in veilige haven, 3-1. Dat Willem den Dekker in de blessuretijd de achterstand nog terugbracht tot 3-2 was dan ook alleen nog van belang voor de statistiek.

Achtervolger OFC profiteerde optimaal van de nederlaag van Gemert. De Oostzaners wonnen met 1-3 bij O.S.S.’20 en verkleinde de achterstand op onze zwartwitten tot 5 punten. Volgende week krijgt Gemert de kans zich te revancheren van de nederlagen van de laatste weken als nummer drie Groene Ster op bezoek komt.