muziek
2 mei 2022 - 10:00
Deel dit artikel:

Gemert 1 verliest topper van Groene ster: 1-2

Gemert moest zondagmiddag opnieuw door een zure appel heen bijten. De zwartwitten verloren de topper tegen Groene Ster met 1-2 en zagen de marge aan kop verder slinken, want OFC maakte geen fout.

gemert-bakel24
  / De Redactie

Het is duidelijk dat de Gemertenaren in een dip zitten. Tot 9 maart was Gemert onverslaanbaar, pas in de zeventiende speelronde moest de ploeg tegen OFC voor het eerst buigen, maar de nederlaag van zondagmiddag is de derde op rij. Desondanks hoeft de ploeg niet te wanhopen. De voorsprong is er nog steeds. En terwijl het in de verliespartijen tegen UNA en HSC’21 simpelweg te mager was wat de ploeg liet zien, gaf het spel tegen Groene Ster toch wel vertrouwen in het vervolg.

Gemert, waarin Bram Jacobs terugkeerde na blessureleed, begon prima in de wedstrijd tegen de huidige nummer drie van de ranglijst. De eerste twintig minuten waren voor de zwartwitten, die duidelijk niet in de val van de afgelopen weken – snelle tegengoals – wilden trappen. In de zesde minuut was het wel raak, maar nu aan de goede kant. Dylan van Diepen kreeg de ruimte op links. Zijn voorzet werd ongelukkig binnengelopen door Julien Clout, die met Ralf Kemper in zijn rug zijn eigen keeper verraste: 1-0.

Pas halverwege de eerste helft kwam Groene Ster beter in de wedstrijd. Een afstandsschot belandde op de lat, later lag het aluminium dwars bij een hoekschop. De Limburgers hadden nu het initiatief, maar Gemert was zeker zo gevaarlijk. Een leep balletje van Chafik Mezziani werd door doelman Mark Voss van Groene Ster met de vingertoppen weggetikt en op slag van rust was de snelle Dylan van Diepen op weg naar de 2-0. Voss lag weer dwars en dat zou niet de laatste keer zijn deze middag.

Het goede gevoel waarmee de Gemertse supporters de pauze instapten, verdween kort na de hervatting als sneeuw voor de zon. Groene Ster begon sterk aan de tweede helft en kwam al na vier minuten op gelijke hoogte. Het was een frommelgoal, met opnieuw Clout in de hoofdrol, maar nu in positieve zin. Hij kreeg de bal tegen zich aangeschoten, waarna Stefan Tielemans geen verweer had: 1-1.

Groene Ster bleef daarna domineren en zeven minuten later lag de 1-2 in de touwen. Joey Dekkers maakte een bekeken steekbal beheerst af; mooie goal.

Gemert had nog ruim een half uur om de schade te repareren. De ploeg probeerde Groene Ster vast te zetten, maar moest blijven opletten en kon de deur achterin niet openzetten, want dan zou een counter geheid voor de vroegtijdige beslissing zorgen. De zwartwitten deden het dus gedoseerd, maar kwamen toch tot een aantal goede kansen.

Meteen na de 1-2 was Ralf Kemper al dichtbij, maar u raadt het al: Voss redde. Later toonde de Limburgse doelman zich sterk bij kopballen van opnieuw Ralf Kemper en Dylan van Diepen, beide bij de tweede paal. Zo was er sprake van een Gemerts offensief – het was in het laatste half uur vooral voetbal op de Limburgse helft van het veld – maar bleef de 2-2 uit.

Zo moest Gemert dus opnieuw een opdoffer incasseren. OFC verkleinde de achterstand tot slechts twee punten. Tegelijkertijd kan de ploeg van Reinald Boeren hoop peuren uit de prestatie van zondagmiddag. De competitie heeft nog zes speelronden voor de boeg. Komende zondag gaat de ploeg op bezoek bij O.S.S.’20.