muziek
2 mei 2022 - 16:00
Deel dit artikel:

Gemert Vrouwen 1 mag tevreden zijn met punt in Mill

GEMERT - De wedstrijd had al een paar keer op het programma gestaan, maar werd om verschillende redenen telkens uitgesteld. Afgelopen donderdag was het dan toch eindelijk zover; de uitwedstrijd voor Gemert Vrouwen 1 tegen de hekkensluiter in de vierde klasse, Juliana Mill Vrouwen 1. Op papier moest het goed te doen zijn, de praktijk bleek echter anders uit te pakken. De Gemertse dames kwamen met een 3-3 eindstand nog goed weg na een prima eerste helft en een duidelijk mindere tweede helft.

gemert-bakel24
  / De Redactie

Vorige maand kon er nog een, zij het moeizame, 2-1 overwinning geboekt worden tegen de blauwwitten uit Mill. En ook toen waren de Gemertsen verbaasd over de voetbalkwaliteiten van de tegenstander. Ze waren dus gewaarschuwd, maar de waarschuwing bleek niet helemaal te helpen.

Toch begonnen onze zwartwitten goed aan de donderdagavondwedstrijd en kwamen ze al vroeg op voorsprong. Na ongeveer 2 minuten werd een vlijmscherpe voorzet van Annelies beheerst binnengetikt door Marieke. De thuisploeg was echter niet onder de indruk en werd door een grote schare toeschouwers vooruit geschreeuwd. Dit bleek te helpen, want binnen 5 minuten (21e en 26e minuut) kwam Juliana Mill alweer op voorsprong door een penalty (ongelukkige handsbal in de zestien) en een door Gemert niet goed verwerkte corner die binnengekopt werd door de thuisploeg.

Het spel veerde daarna op en neer en de Gemertse vrouwen moesten er alles aan doen om de stand weer recht te trekken. En dat lukte. Binnen 3 minuten liet Maxime zien dat ze het doelpunten maken nog niet verleerd was en bracht de dames van Gemert via 2 prima goals weer op een 2-3 voorsprong, waarmee ook de kleedkamer opgezocht werd.

Na de kleedkamer zag de wedstrijd er heel anders uit. De vrouwen van Juliana maakten het vanaf het begin onze Gemertse dames moeilijk en blokkeerden elke aanvalsopbouw, waardoor het een kwestie van tijd was voordat de aansluitingstreffer zou vallen. Dat dit nog duurde tot de 85e minuut was voornamelijk te danken aan de lakse afwerking van de Millse dames en de toch regelmatig felle strijd die de Gemertse verdediging leverde.

Met de eindstand van 3-3 mag Gemert uiteindelijk wel tevreden zijn en kunnen ze zich opmaken voor de thuiswedstrijd aanstaande zondag tegen O.S.S.’20 Vrouwen 1. Aanvang wedstrijd om 13.00 uur op sportpark Molenbroek. Een half uurtje later dan normaal, dus.