muziek
10 mei 2022 - 13:00
Deel dit artikel:

Doelpuntenfestijn bij Gemert vrouwen 1

GEMERT - De nummer vier, Gemert, op bezoek bij de nummer vijf, Nulandia. Dat beloofde een spannende partij te worden op sportpark Duin en Dael in Nuland. En dat werd het zeker. Na een zeer goede eerste helft waar onze zwartwitten met een 0-3 voorsprong de kleedkamer in gingen, wist de thuisploeg in de tweede helft het tij alsnog te keren en een 4-4 op het scorebord neer te zetten. En daar mocht Gemert uiteindelijk nog blij mee zijn.

gemert-bakel24
  / De Redactie
  • Beeld - vvGemert

In de volle zon moest het Gemertse vrouwenvaandelteam zondag aantreden tegen het eerste vrouwenteam uit Nuland. In de wedstrijd op sportpark Molenbroek waren de teams ook al aan elkaar gewaagd toen de punten gedeeld werden middels een 2-2 gelijkspel.

Het wedstrijdverloop was zondag echter totaal anders. Na een op-en-neer-spelletje in het begin van de partij, trok ineens Gemert de partij snel naar zich toe door in iets meer dan 10 minuten tijd driemaal te scoren (2x Lynn en eenmaal Maxime), waarbij de tweede wel de mooiste was. Een vrije trap op het randje van het zestienmetergebied werd niet door Lynn ineens op het doel geschoten, wat iedereen, inclusief de tegenstander, verwachtte. Maar de bal werd via een leep steekballetje door het midden gespeeld op Maxime, die daardoor een vrije scoringskans kreeg. Een die dus ook benutte.

Met die stand werd ook de kleedkamer opgezocht, maar Nulandia liet in de tweede helft ineens een heel ander gezicht zien. Waar Gemert zelf eerst nog op 0-4 kwam door wederom een schitterende goal van Maxime, kwam Nulandia Vrouwen 1 in korte tijd weer terug in de wedstrijd . Zij kregen het zelfs voor elkaar om in ruim 15 minuten viermaal te scoren. En toen was er nog ruim 25 minuten te spelen!

De Gemertse vrouwen moesten alle zeilen bijzetten om de opgebouwde voorsprong niet in een achterstand te zien veranderen en dat lukte ternauwernood. Al met al wel een acceptabele uitslag voor twee aan elkaar gewaagde teams. Gemert Vrouwen 1 behoudt door dit gelijkspel wel nog de vierde plek in de competitie.

Komende zondag speelt Vrouwen 1 thuis tegen buurtgenoot Boekel Sport Vrouwen 1. Aanvang van de wedstrijd op sportpark Molenbroek is weer op de vertrouwde tijd, 12.30 uur. We hopen op een groot aantal supporters.