Luister
muziek
30 mei 2022 - 16:00
Deel dit artikel:

Kraker van jewelste: VV Gemert - OFC om de eerste plaats!

GEMERT - VV Gemert 1 staat voor een kraker van jewelste. Het thuisduel met OFC uit Oostzaan is een direct gevecht om de eerste plaats; wie pakt pole position in de laatste, allesbeslissende week van de titelrace in de Derde Divisie B?

gemert-bakel24
  / De Redactie
Advertentie

Door het ongeldig verklaren van het duel O.S.S.’20 – Hercules en de afgelasting van Dongen – Gemert is het er niet overzichtelijker op geworden aan de top van de ranglijst. Maar belangrijke conclusie is dat Gemert de minste verliespunten heeft en alles nog in eigen hand. Drie overwinningen in de resterende wedstrijden en de zwartwitten zijn kampioen. Maar tegelijkertijd geldt: elke misstap kan er een te veel zijn.

OFC is sinds vorige week weer lijstaanvoerder. Gemert volgt op twee punten, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Bij winst jumpt Gemert dus over OFC heen naar de eerste plaats. Maar inmiddels zijn er meer gegadigden; Hercules heeft evenveel verliespunten als OFC en een beter doelsaldo, dus mocht het op sportpark Molenbroek uitdraaien op een remise of een overwinning voor OFC, dan kan het Utrechtse Hercules zomaar uit de bus komen als topfavoriet.

Maar daar gaan we dus niet vanuit. Gemert krijgt zondag een ultieme kans om de regie weer naar zich toe te trekken.

Het niet doorgaan van de wedstrijd tegen vv Dongen op Hemelvaartsdag kwam Gemert slecht uit, maar de ploeg heeft de knop snel omgezet en de focus verlegd naar het treffen met de koploper.

De Oostzaners leken aanvankelijk onbedreigd op weg naar de titel. De ploeg van Pieter Mulders nam in de derde speelronde de leiding en had na de thuiszege op Gemert op 9 maart (4-1) een voorsprong van 6 punten op onze zwartwitten.

De geelzwarten raakten hierna het spoor een beetje bijster, wonnen lange tijd geen wedstrijd meer en zagen de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Gemert daarentegen kende juist een sterke periode na de eerste nederlaag in Amsterdam. Bij Pasen, nadat Gemert uit bij JOS met 2-3 had gewonnen, koesterden onze zwartwitten een voorsprong van 9 punten op OFC.

Was het de druk van de eerste plaats? Of een ‘gewone’ vormdip? Het zal nooit duidelijk worden, maar feit is dat Gemert net als de concurrenten niet aan een slechte serie ontkwam.

Met nu dus een zinderend slot als gevolg. Zondag de laatste thuiswedstrijd tegen OFC, donderdagavond uit tegen Dongen en volgende week maandag tegen Hollandia in Hoorn. Daarin moet het gebeuren voor de zwartwitten. Natuurlijk is er nog een nacompetitie als vangnet, maar daarover wil niemand op sportpark Molenbroek op dit moment nadenken.

Al weken kan de ploeg rekenen op grote steun van het thuispubliek. Hopelijk is dat zondag niet anders. Dit soort wedstrijden wil je als supporter en voetballiefhebber immers meemaken. Vooraf is er weer een sfeeractie van de jonge aanhang. Gezien de verwachte grote belangstelling vragen we de toeschouwers om op tijd en liefst te voet of met de fiets naar het sportpark te komen, zodat iedereen om 14.00 klaar zit voor de start van de voorlopige climax van het seizoen!

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie