muziek
25 juli 2022 - 12:00
Deel dit artikel:

Kleine zege in eerste oefenwedstrijd VV Gemert 1

GEMERT - Het vernieuwde Gemert 1 heeft in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding een kleine overwinning geboekt op rksv Nuenen, dat komend seizoen uitkomt in de Hoofdklasse, of beter: de vierde divisie. Het werd zaterdagmiddag op sportpark Oude Landen 2-3, na een vroeg afgedwongen 0-3.

gemert-bakel24
  / De Redactie

De selectie van Gemert herbergt een flink aantal nieuwe namen, dus voor de supporters is het extra interessant om de ploeg in de komende weken te volgen. Op 21 augustus staat het eerste competitieduel op het programma, uit tegen O.S.S.’20, tot die tijd krijgt trainer Reinald Boeren zeven wedstrijden en een veelvoud aan trainingen de gelegenheid om zijn ploeg klaar te stomen.

Het begin van de campagne mocht er in ieder geval zijn. De wedstrijd was nauwelijks een kwartier aan de gang, toen Gemert al op een 0-3 voorsprong stond. In de 11e minuut kopte Bram Jacobs een strakke hoekschop van de ervaren nieuweling Jasper Waalkens knap binnen. Een paar minuten later legde Bram Zwanen de bal achter de Nuenense verdediging en schatte Safa Kizir de assist op waarde in: 0-2. Het derde doelpunt, in de 15e minuut, kwam op naam van Jorzolino Falkenstein, na voorbereidend werk van opnieuw Jasper Waalkens.

Zo drukten enkele nieuwe gezichten – Waalkens, Zwanen en Kizir – al meteen een stempel. Een andere aanwinst in de basiself was Joey Verhoeven (centraal achterin).

Gemert had dus een prima start, maar de dominantie zakte in het tweede deel van de eerste helft wel wat weg, al had de score op een aantal momenten nog verder uitgebouwd kunnen worden.

Na rust werd het snel rommeliger, ook door een flink aantal wissels aan beide zijden. Bij Gemert stond de nieuwe doelman Rowan Vromen na rust tussen de palen. Hij loste Romeo Okonkwo af. Na een uur maakten Mahad Abdi zijn debuut in het eerste elftal. Job Michels en Sidi Kourouma hadden dat afgelopen seizoen al eerder gedaan. Ook zij werden ingebracht.

Bij Gemert was een aantal spelers nog niet beschikbaar. Zo waren Ralf Kemper, Kianu Verlinden, Geert Oerlemans, Jorn Migchels en Wout Barten om uiteenlopende redenen nog niet van de partij zaterdag.

Nuenen kwam na rust nog terug tot 2-3 door treffers in de 56e en de 86e minuut, maar daarbij bleef het.

De oefenwedstrijden volgen elkaar nu snel op. Komende dinsdag speelt Gemert op eigen veld tegen het onder 18-team van Middlesbrough, de club die met de hoofdmacht uitkomt in de Championship, het tweede niveau in Engeland. De beloften zijn enkele weken in Nederland op trainingskamp.

Die wedstrijd begint om 19.30 uur, de toegang is uiteraard gratis.