Luister
muziek
29 juli 2021 - 11:33
Deel dit artikel:

Met Metalendier.nl worden tal van tuinen opgefleurd

In de schuur van Leon Lutters in Borkel en Schaft liggen tientallen metalen dieren klaar om verkocht te worden. Het is een hobby die plots bij Leon opkwam en wat hij in slechts twee maanden heeft uitgebouwd tot de mooie webshop Metalendier.nl. Iedereen kan online zijn of haar eigen metalen dier bestellen om de tuin een stukje gezelliger te maken. De keuze is reuze in een echt Brabants product.

gemert-bakel24
  / advertorial
Advertentie

Het begon bij een aankoop van Leon op AliExpress. Dit is een Chinese webwinkel waarvan producten over de hele wereld worden verkocht. Hij kocht daar een metalen kip, kreeg die netjes thuis gestuurd, maar baalde van de kwaliteit van het product. “Ze zagen er op het plaatje heel leuk uit, maar dit is gewoon niks. Ik dacht: dat kan ik beter.”
Zo gezegd, zo gedaan. Leon is zich erin gaan verdiepen. “Ik ben zelf imker en daarom ben ik begonnen met het ontwikkelen van een metalen bijenkorf. Daarna dacht ik: ik kan hier misschien wel een bedrijfje in beginnen.”

Tijdens oud en nieuw hakte Leon de knoop door. “Toen ben ik aan de gang gegaan. Ik zit helemaal niet in het ontwerpen of metaal. Ik ben al helemáál geen verkoper. Maar ik dacht wel dat ik het beter zou kunnen dan AliExpress.” Hij maakt er daardoor echt een Brabants product van, door het volledig hier in De Kempen te laten ontwikkelen. “De kwaliteit vind ik gewoon heel belangrijk.” Het is gemaakt van cortenstaal, dat verroest en dus verkleurt door de weersinvloeden. Ook is er de zwart gepoedercoate variant, die een strakke en chique uitstraling heeft.

Hulp van Smets en kunstenaar

Hij doet het niet helemaal zelf. Zo snijdt Staal Techniek Smets uit Borkel en Schaft de metalen dieren in de juiste vormen. Dat gebeurt nadat een Amerikaanse kunstenaar aan de slag is gegaan met het ontwerp. “Ik heb hem via het internet ontmoet. Ik betaal ‘m voor het ontwerpen van de dieren”, vertelt Leon.

Het is een proces dat Leon helemaal zelf begeleidt. “Ik bedenk welke ontwerpen ik in de webshop wil hebben. Ik hou een vinger aan de pols bij de kunstenaar als die aan het tekenen is. Dan kijk ik mee en ben ik hem aan het sturen. Vervolgens geef ik dat door aan Smets en die snijden het uit.”

Diverse ontwerpen

Zo’n twee maanden geleden ging Leon van start met zijn webshop. Inmiddels is het assortiment flink uitgebreid en zijn er tal van ontwerpen verkrijgbaar. Zo is onlangs een teckel in de webshop gekomen. Maar er zijn ook metalen dieren als vissen, konijnen en kippen verkrijgbaar.

De webshop loopt lekker, durft Leon wel te zeggen. Hij heeft bijna 250 metalen dieren verkocht in de afgelopen maanden. “Dat is best veel”, zegt Leon lachend. “Ik ben er zelfs een beetje van geschrokken.” Hij merkt dat de klanten niet per se uit de regio komen, maar dat Metalendier.nl in de wijde regio goed gevonden wordt.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie