Luister
muziek
29 mei 2022 - 06:52
Deel dit artikel:

Pinksteren in Boerenbondsmuseum: kampioenschap koe melken

Op 1e Pinksterdag staat het kampioenschap koe melken op het programma. Koeien melken deed men vroeger met de handen. Als je het ziet, dan lijkt het heel eenvoudig, maar het is moeilijker dan gedacht. En als je het onder de knie hebt dan is het nog de kunst om de melk in de emmer te krijgen. Groot en klein kunnen zich op zondag 5 juni bewijzen en proberen om Kampioen koemelken van het Boerenbondsmuseum te worden.

gemert-bakel24
  / Redactie
Advertentie

In verschillende gebouwen worden demonstraties gegeven en ambachten getoond. Het museum is 1e Pinksterdag open van 13u tot 17u.

Cruydenryck en natuur- en landschapsmarkt

Op 2e Pinksterdag wordt in samenwerking met Stichting Gemert-Bakel Kruidentuin van Nederland weer een landschaps-, kruiden- en natuurmarkt georganiseerd. Onder de noemer Cruydenryck Pruujverééj informeren deelnemers u over alles wat met kruiden en landschap te maken heeft. Er worden in het schooltje workshops gegeven en er is een proeverij. Op 2e Pinksterdag is het museum geopend van 11u tot 17u.

Algemene informatie

Het museum geopend van dinsdag tot en met zondag, van 13u tot 17u. Op maandag is het museum gesloten.

Entree: kinderen 0 t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 3,00 euro, voor 13+ 6,00 euro. Jaarkaarten voor het seizoen 2022 van het Boerenbondsmuseum zijn verkrijgbaar aan de kassa. Deze kosten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 7,50, vanaf 13 jaar € 17,50. De Museumkaart (MJK) is niet geldig. Voor meer informatie, de agenda en actuele openingstijden kijk op www.boerenbondsmuseum.nl.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie