Luister
muziek
11 september 2022 - 09:27
Deel dit artikel:

Boerenbondsmuseum krijgt bezoek van koning en koningin

In verband met het bezoek van het Koninklijk Paar op 15 september aan de Peel en Gemeente Gemert-Bakel is het Boerenbondsmuseum gesloten.

gemert-bakel24
  / Redactie
  • Beeld - RVD - PATRICK VAN EMST
Advertentie

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 15 september een streekbezoek aan de Peel in de provincie Noord-Brabant. Het Koninklijk Paar bezoekt de gemeenten Deurne, Gemert-Bakel en Helmond. Het bezoek staat in het teken van ontwikkelingen in natuurbehoud, de toekomst van de agrarische sector, nieuwe vormen van maatschappelijke coöperaties en innovatief ondernemen in de Peelregio.

Tijdens het bezoek aan het museum krijgt het Koninklijk Paar uitleg over het ontstaan van de coöperatieve gedachte. Vervolgens geven vertegenwoordigers van verschillende hedendaagse coöperaties in een rondetafelgesprek hun visie op het belang van coöperaties in de Peel en lichten zij de kansen en uitdagingen van een coöperatie toe. De Peel De Peel is een streek gelegen in Noord-Brabant en Limburg en was oorspronkelijk een gebied van moerassen, berkenbossen, heide en akkers. Het veengebied is voor turfwinning grotendeels afgegraven.

Download de gratis app van Gemert-Bakel24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie